Tietoa tilasta

Harrastus- ja hyvinvointipalvelujen synty

Olen Sanna Pohjolainen, Pohjolaisen tilan maa- ja metsätalousyrittäjä.

Olen elänyt 4- vuotiaasta lähtien eläinten ympäröimänä, lapsuuteni kavereihin kuului koiria, kissoja, kaneja, vuohia, lampaita, poneja, hevosia ja nautoja. Aikuiseksi kasvettuani työskentelin vakuutusyhtiössä kaupungissa useita vuosia, mutta maaseutu, kotitila ja hevoset houkuttivat koko ajan enemmän. Ostimme kotitilani vanhemmiltani mieheni kanssa vuonna 2004 ja muutimme tilalle lastemme kanssa. Tilalla on ollut koko ajan eläimiä, ravi-, ratsu-, siitos- ja hoitohevosia sekä ylämaankarjaa. Tilallamme on tärkeää luontoympäristön kunnioittaminen, eläinten hyvinvointi ja luomuviljely. Meille tämä rinnakkaiselo eläinten kanssa on jo elämäntapa.

Tutustuin ratsastusterapiaan ja moniin erilaista tukea tarvitseviin henkilöihin, joilta sain vahvistusta eläin- ja luontoavusteisen toiminnan tarpeesta. Olen kokenut itse saaneeni eläinten kanssa toimimisesta apua myös muuhun elämään, oppinut sanatonta viestintää ja aistimaan herkemmin toisten tunteita sekä tekemään johdonmukaisemmin asioita loppuun. Päädyin useamman vuoden projektiin hankkimalla lisäkoulutusta ja työkokemusta, jonka jälkeen aloitin maatilallamme sivuelinkeinona eläin-, hevos- ja luontoavusteista toimintaa sekä harrastetoimintaa.

Ammattitaitoa minulla on seuraavien koulutusten kautta, kauppaoppilaitoksen perustutkinto, maatila- ja hevostalouden perustutkinto, metsätalousyrittäjän ammattitutkinto, kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto nuoriso- ja yhteisöohjauksesta, hevostalouden ammattitutkinto osaamisalana hevosavusteisten palvelujen tuottaminen.

Työkokemusta on vakuutusalalta, hevostalleilta, kahvilatöistä, henkilökohtaisena avustajana, lastenkodin ohjaajana ja kehitysvammaisten ryhmäkodin ohjaajana. Tällä hetkellä työskentelen iltapäiväkerho ohjaajana. Yrittäjäkokemusta on vuodelta 2004 saakka metsä- ja luomumaatilaltamme. Hevosia on ollut hoidossa omalla tilallakin yli 50 vuosien varrella.

Luo kotisivut ilmaiseksi!